Flow’n puheohjelmassa keskustellaan luovista teknologioista ja vastuullisista tuotantomalleista

Flow Festivalilla järjestettävä Flow Talks -puheohjelma esittelee kiinnostavia näkökulmia luovuuteen, teknologiaan ja kestäviin tuotantotapoihin. Perjantain aiheena on Google DeepMind -tekoäly ja sen tarjoamat mahdollisuudet luovassa työssä. Lauantaina Tietoevryn kuratoimassa ohjelmassa tarkastellaan luonnon ja muotoilun suhdetta, ja Helsingin Sanomien Musta laatikko -esityksessä käsitellään Yhdysvaltojen presidentinvaaleja, suomalaisen graffitin historiaa ja äänten eri merkityksiä. Sunnuntaina Helsingin kaupungin kanssa toteutettava ohjelma paneutuu kestävyyteen ruoan, kuluttamisen, esteettömyyden ja muodin tuotantotapojen näkökulmasta. 

 

Flow Talksin ohjelma alkaa perjantaina YouTuben esityksellä, jonka aiheena on tekoälyn hyödyntäminen luovuuden välineenä. Tekoälyä kehittävän Google DeepMind -yksikön product manager Hema Manickavasagam esittelee, millaisia mahdollisuuksia tekoälyllä on tarjota luovalle työskentelylle ja musiikin tuotannolle. 

 

Lauantaina Flow Talksissa kuullaan useita esityksiä. Tietoevryn ohjelmassa luova johtaja Denny Royal tarkastelee biomimetiikkaa eli luontoa mukailevaa designia muotoilun lähtökohtana. Esitystä seuraa asiantuntijakeskustelu, ja tilaisuuden juontaa Helsinki Hive -koodarikoulun toimitusjohtajana ja Supercellin brändituotannossa työskennellyt Oona Ylänkö. Ohjelma jatkuu Helsingin Sanomien rakastetulla, journalistisella Musta laatikko -esityksellä. Washingtonin-kirjeenvaihtajana vuonna 2020 toiminut Anna-Sofia Bernerin paneutuu Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, HS:n ulkoasusta vastaava art director Tuomas Jääskeläinen johdattaa suomalaisen graffitin historian ja feature-toimittaja Kaisa Hahto pohtii, mitä ääni merkitsee.

 

Yhdessä Helsingin kaupungin kanssa toteutettavassa sunnuntain ohjelmassa keskustellaan vastuullisista tuotantomalleista ruoan, kulutuksen, saavutettavuuden ja muodin näkökulmasta. Keskustelemassa ovat The Room -ravintolalla Michelin-tähden saanut ravintoloitsija Kozeen Shiwan, Kuluttajatutkimuslaitoksen tutkija Essi Pöyry, Riesa Consultingin esteettömyysasiantuntija Atso Ahonen ja vaatesuunnittelija ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Ervin Latimer.

Tutustu Flow Talks -ohjelmaan täällä.